HELYSZÍNEK

Offshore cég alapítása a Brit Virgin-szigeteken (BVI)

A Brit Virgin-szigetek az Egyesült Királyság tengerentúli területe. Több mint 50 sziget alkotja a Karib-térségben. Jelentősebb szigetei: Tortola, Virgin Gorda, Anegada, Jost Van Dyke, Great Camanoe, Guana Island, Peter Island, Salt Island, Beef Island, Cooper Island, Ginger Island, Norman Island és több kisebb szigetecske terül el a Sir Francis Drake átjáróban. Egy pár sziget magántulajdonban van, például a Necker Island tulajdonosa Sir Richard Branson, a Peter Island pedig a JVA Enterprises tulajdonában van, ami pedig az Amway vállalat alapítóinak egyik cége.


Fővárosa: Road Town, Tortola szigetén. Ez az ország pénzügyi és kereskedelmi központja.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete Gyarmatosításellenes Bizottsága úgy listázza, mint nem független területet.

A szigetek gazdasága az egyik legjobban prosperáló a térségben, az egy főre jutó GDP 15 000 dollár. Fő bevételi forrása a turizmus, elsősorban amerikai turisták körében népszerű, évente mintegy 500 000-en keresik fel. A legkedveltebb turistacélpontok a fehér homokos partok, sokan hódolnak a szabadtüdős búvárkodásnak és ez a világ egyik legnépszerűbb vitorlázó területe is.

Jelentős bevétel származik az offshore cégek engedélyeztetéséből. 1984. óta több, mint 800 000 offshore céget jegyeztek be. Fontosabb gazdasági partnerei: az Amerikai Virgin-szigetek, Puerto Rico, USA, UK. 1959 óta a hivatalos fizetőeszköz az amerikai dollár.

Brit Virgin-szigeteki cégekről:

 • Az International Business Company 1984-es társasági törvény szabályozása által lehet a Brit Virgin-szigeteken adómentes céget alapítani.
 • Nincs minimális törzstőke. Az alaptőkét bármilyen pénznemben meg lehet határozni és nem szükséges befizetni.
 • A cég évente fizetendő díjai nem változnak a cég működése alatt.
 • A nemzetközileg elismert végződések vagy az elfogadott rövidítések használhatók, ami a korlátolt felelőségre utal. Például: Limited (Ltd.), Corporation (Corp.), Incorporated (Inc.), Societe Anonyme (S.a.) stb
 • Az itt bejegyzett céget nem adóztatják, de nem végezhet tevékenységet és nem tulajdonolhat ingatlant a Brit Virgin-szigeteken
 • minimum 1 részvényes és 1 igazgató szükséges a céghez. A tisztségeket betöltheti ugyanaz a személy és lehet cég is. A helyi cégnyilvántartás ezeket az adatokat nem tartalmazza. A cégbejegyzéshez csak a Társasági szerződést és az Alapító okiratot kell benyújtani, ez pedig kizárólag a székhelyet és a bejegyzett képviselő adatait tartalmazza.
 • A bejegyzett iroda és bejegyzett ügynök kell Brit Virgin-szigeteken, ezt biztosítjuk
 • Névleges igazgatók és részvényesek használata engedélyezett
 • Nincs szükség éves bevallásra
 • Nincs szükség a számlák benyújtására
 • Nincs devizaellenőrzés
 • Brit Virgin-szigetek törvényei garanciát adnak a teljes titoktartásra
 • Látraszóló részvény kibocsájtható.
 • Rendelkezhet a szigeten saját vizi vagy légijárművel.

Brit Virgin-szigetek is az OECD fehér listáján van, legutóbb Franciaországgal kötött kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt.

Brit Virgin-szigeteken bejegyzett offshore cég semmilyen adót nem fizet, nem kell benyújtania éves bevallást és néhány kivétellel bármilyen tevékenységet végezhet. Fenntartásához csak az éves díjakat kell fizetni, ami áll általában a kormánynak az éves engedélyeztetési díjból, regisztrált ügynök éves díjából, bejegyzett iroda éves díjából és az egyéb ügyvédi és ügyviteli, hitelesítési díjakból. Éves díj fejében lehetőség van névleges igazgató és névleges tulajdonos használatára, mely tovább növeli a diszkréciót. A cégjegyzék egyébként nem tartalmazza a tulajdonosok és igazgatók adatait, csak a regisztrált iroda címét és a bejegyzett képviső adatait. Az igazgatók és részvényesek adatai a regisztrált irodában elérhetőek.

Árak

Az ár tartalmazza: a cégalapítási okiratok elkészítését és benyújtását, a kormányzati díjakat, a közjegyzői hitelesítéseket illetve az apostille-t, a regisztrált iroda éves díját, a bejegyzett ügynök éves díját és minden egyéb költséget, ami a cég teljeskörű működéséhez szükséges.

1.év alapítási költségekkel További évek fenntartási költségei évente
 1. év alapítási ktg-kel anonim szolgáltatásokkal
További évek fenntartási ktg-ei évente anonim szolgáltatásokkal
1100 € 700 € 1400 € 1100 €

Cégalapítása mellé díjmentes St. Vincent-szigeteki bankszámla ügyintézést adunk.

Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bizalommal!