Meglátásunk szerint jelenleg talán a legjobb helyszín magyarok számára adóoptimalizálási céllal. Nem tagja az OECD-nek, de van kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye Magyarországgal. És itt meg is állnék egy pillanatra. Legtöbben nem minden nap olvasunk ilyen egyezményeket, nekem volt már szerencsém néhányhoz, de ebben találtam olyat, amit máshol nem: Általában egy cég abban az esetben minősül belföldi illetékességűnek adóegyezmények szemszögéből, ha külföldön a társasági adó alanya. Az Egyesült Arab Emirátusok esetében ez úgy hangzik, hogy bármely társaságot vagy más jogi személyt, amelyet az Egyesült Arab Emírségek jogszabályai alapján jegyeztek be vagy hoztak létre székhelye, lakóhelye, üzletvezetési helye vagy bármely más hasonló ismérv alapján, az Egyesült Arab Emírségben belföldi illetékességűnek minősül. Tehát ebben az esetben találtunk egy olyan helyszínt, ahol offshore céget hozhatunk létre, úgy, hogy az nem minősül Ellenőrzött Külföldi Társaságnak. A társasági adó 0%, csak az éves fix költségeket kell befizetni.

További nagy előnye az adóegyezménynek, hogy leírja, hogy az igazgatók tiszteletdíja vagy más hasonló kifizetés megadóztatható az Egyesült Arab Emírségekben és ezáltal mentesül a Magyar adózás alól.

Dubai cégalapításnak még további előnyei is vannak. Amennyiben onshore céget alapít, valamely szabad kereskedelmi zónában, úgy segítségünkkel adórezidensé vállhat egy adómentes országban vagy akár belekezdhet az Egyesült Arab Emírségbeli piacának  kiépítésébe vállalkozása számára.

Ha felkeltettük érdeklődését vagy további kérdései lennének, az orderoffshore.com/egyesult-arab-emiratusok-uae weboldalon további információkat találhat illetve állunk rendelkezésére telefonon, személyesen vagy e-mail-en is.