Offshore cég alapítása a Seychelle-szigeteken

A cégalapítás igazán gyors és egyszerű a Seychelle-szigeteken. Azonban emellett még számos előnye van annak, ha offshore cégünket ezen a helyszínen alapítjuk. Seychelle-szigetek területén létrehozott offshore cégek esetében nincs meghatározott minimális törzstőke, ahogy az sincs kikötve, hogy milyen pénznemben legyen a pénzünk. A cég éves fenntartási költsége fix, így nem változik a cég működése közben sem.

Kötelezettségek:

  • Legalább 1 részvényes kell, adatai nem találhatóak meg a cégjegyzékben
  • Bejegyzett iroda és bejegyzett ügynök kell Seychelle-szigeteken, amelyet biztosítunk
  • Minimum 1 igazgató kell, lehet cég vagy magánszemély és bármelyik országból.
  • Névleges igazgatók és részvényesek használata engedélyezett
  • Éves pénzügyi bevallás nem szükséges


Adózás a Seychelle-szigeteken

Seychelle-szigeteken nagyon fontos a jól működő offshore rendszer, hiszen az ország jelentős bevételre tesz szert ebből a turizmus mellett. A kormány így minden támogatást megad, annak érdekében, hogy a környezet offshore cégek számára minél kedvezőbb legyen, minél többen alapítsanak offshore céget náluk. Kedvező feltételek egyike például a 24 órán belüli cégbejegyzés. A cégalapítás az előre meghatározott költségek befizetésével veszi kezdetét. Ezek a költségek a kormányzati díjak, a bejegyzett helyi képviselő, névleges igazgatók és tulajdonosok továbbá a székhely, az ügyvédi és a nemzetközi hitelesítések költségeiből áll.

Ahogy más offshore államok esetén, itt is a cégalapítás fő feltétele, hogy a vállalat nem folytathat gazdasági tevékenységet az ország területén, illetve ingatlannal sem rendelkezhet. Kötelezettség, hogy az offshore cég rendelkezzen egy helyi képviselővel, amit mi biztosítunk.

Ami az adózást illeti, a Seychelles Köztársaság területén az offshore cégekre nem rónak ki társasági adót, ezt az International Business Company (IBC) 1994-es törvénye szabályozza. 3.750.000 usd forgalom alatt nem kell éves beszámolót készíteni. A szigetállam területén így sokkal könnyebb egy céget üzemeltetni, sokkal gyorsabbak a folyamatok, hiszen nincs kötelező adminisztrációs munka.

A Seychelles-i törvények garantálják a befektetők névtelenségét és a teljes adómentességet, de nincs rajta az OECD feketelistáján, ami annak köszönhető, hogy jelenleg 13 országgal van érvényes kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye és további 5 országgal már aláírták, de még nem lépett hatályba. Kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményei és a Kölcsönös Jogsegély törvényük miatt kezdetektől fogva az OECD fehér listáján szerepel. Gyakorlatilag csak súlyos határon átnyúló bűncselekmény elkövetése esetén adnak ki információt, melyet a helyi bíróság előtte megvizsgál. Adathalászat vagy automatikus adatcsere nincs.

Kettős adóztatást elkerülő egyezményei a következő államokkal hatályos: Barbados, Botswana, Ciprus, Indonézia, Kína, Malájzia, Mauritius, Oman, Qatar, Dél-Afrika, Thaiföld, Egyesült Arab Emírségek, Vietnám.

Aláírt egyezménnyel rendelkezik, de még nem lépett hatályba a következő országokkal: Bahrein, Belgium, Monaco, Zimbabwe, Kuwait.

A Seychelle-szigetek partjait az Indiai-óceán hullámai kerítik körül. Az Afrikától keletre, mintegy 1600 km-re elhelyezkedő adóparadicsomot északkeletről Madagaszkár, nyugatról Zanzibár, délről Réunion és Mauritiusz, délkeletről pedig Comore-szigetek és Mayotte határolja. A 155 szigetből álló Seychelles Köztársaság területe 455 km2, lakossága pedig 82 ezer fő. Fontos még megjegyezni, hogy a állam fő iparága az offshore szolgáltatás és a turizmus, illetve, ami számunkra a legfontosabb, hogy offshore törvényeiket Brit Virgin-szigeteki mintára hozták létre. Ebből adódik az is, hogy ez a terület a legnépszerűbb offshore helyszín. A Seychelle-szigetek következő előnye a titoktartási rendszer, ami teljes diszkréciót ígér mind a tulajdonosnak, mind pedig részvényesei és más haszonélvező számára.

Költségek

Alapítási és fenntartási költségekkel kell számolnunk, ha úgy döntünk, az adóparadicsom a számunkra ideális offshore állam.

Az alapítási költség egyszeri, a fenntartási költség pedig évente fizetendő, ami tartalmazza a kormány éves engedélyeztetési díját, a regisztrált ügynök éves díját, a bejegyzett iroda éves díját és az egyéb ügyvédi és ügyviteli, hitelesítési díjakat. Éves díj fejében lehetőség van névleges igazgató és névleges tulajdonos használatára, melynek előnye, hogy tovább növeli a diszkréciót. A cégjegyzék nem tartalmazza a tulajdonosok és igazgatók adatait, csak a regisztrált iroda címét és a bejegyzett képviselő adatait, ugyanakkor az igazgatók adatait regisztrálni kell  a cégbíróságon. Az igazgatók és a részvényesek adatai a regisztrált irodában elérhetőek.

Árak

Az ár tartalmazza a cégalapítási okiratok elkészítését és benyújtását, a kormányzati illetékeket, a közjegyzői hitelesítéseket illetve az apostille-t, a székhely díját 1 évre, a kötelező képviselő éves díját és minden egyéb költséget, ami a cég működéséhez szükséges.

  1. év alapítási költségekkel: 990€, 2. évtől az éves fenntartási díj: 700€
  2. év alapítási költségekkel anonim bejegyzéssel: 1400€, a további években 1100€.


Lépjen velünk kapcsolatba

Hívjon bizalommal!