Az elmúlt hónapok hírei sok embert aggasztanak. Ezeket a híreket szeretném most megvilágítani egy kicsit más szemszögből.

Az utóbbi időszakban két komolyabb adatszivárogtatás is történt, ami nagyon kényes ebben az iparágban.

Az első már nagyjából egy éve történt, ott módszeresen beépültek egy nagy céghez a Brit Virgin-szigeteken, amely az egyik legnépszerűbb helyszín volt majd 2 évtizedig az offshore cégalapítók körében. Ez egyértelmű adatlopás.

A második néhány hónapja van terítéken a világ minden pontján, itt még nem pontosan tudni, hogyant történt. Ennek komoly hatásai, következményei lettek, melyekről a média által elég sok információt kapunk a mai napig. Véleményem szerint itt bűncselekményt azok követtek illetve követnek el, akik adatot lopnak, bizalmas adatokat illetéktelen kezekbe jutattnak, illetve azok is, akik ezeket a nem nyilvános és lopott adatokat világgá kürtölik. Ez bűncselekmény a világ minden pontján. Offshore céget alapítani, tulajdonolni nem, határozottan nem bűncselekmény. Azt, hogy valaki mit kezd egy offshore céggel, milyen célra használja fel, az nem ennek a műfajnak a hibája. Kérdezem, hogy a milliárdos áfa csalások miatt miért nem gondolja azt a média, hogy Magyar céget alapítani illegális, mert áfa csalásra használható.

A 12.000.000 dokumentumban találtak olyanokat, találhattak bennük néhány száz vagy néhány ezer olyan dokumentumot, amelyből feltételezni lehet bűncselekményt, korrupciót, csalást??? 12.000.000 dokumentumból. Vizsgáljunk meg Magyarországon ennyi céget, vagy a világ bármely más országában és vonjuk le a következtetéseket!

Visszatérve ahhoz a témához, ami az ügyfeleket vagy leendő ügyfeleinket foglalkoztathatja. Szerencsére az ügyfeleink semmilyen téren nem érintettek ezekben az ügyekben ellentétben néhány nagy, magyar offshore cégalapító irodával és ügyvédi irodával akik súlyosan érintettek. Ezek a konkurens cégek és ügyfeleik sajnos bűncselekmény áldozatai, remélem egyszer ennek is meg lesz a következménye. Akik kiváncsiak, hogy érintettek-e azoknak ajánlom, hogy keressenek rá Google-ban az “ICIJ offshore leaks database”-re és máris megtekinthetővé válik egy olyan adatbázist, ahol szabadon tudnak keresni a cégek között.

Természetesen, amennyiben bármilyen kérdésük merül fel, legjobb tudásunkkal állunk rendelkezésükre telefonon, e-mailen vagy személyesen.