LEGFRISSEBB

LEGOLVASOTTABB

CÍMKÉK

Hogyan tudok offshore céget alapítani?

Ahhoz, hogy egy offshore céget alapítson, be kell fáradnia egy ilyen profilú céghez. Ezek a cégek állnak kapcsolatban olyan bejegyző irodákkal, akik a helyszínen bejegyzik a céget. Nagyon fontos, hogy offshore cégekre más szabályok vonatkoznak, mint egy hagyományosan itthon regisztrált cégre. Ezen cégek adatai semmilyen nyilvános oldalon nem elérhetőek. Van ezekben az országokban online céginformációs szolgáltatás, de csak és kizárólag a helyben működő és adózó cégek szerepelnek benne.

A cég tulajdonosa nem tud közvetlen a cégbíróságon ügyet intézni. Minden cégnek van egy regisztrált ügynöke, ami a cég alapító dokumentumaiban szerepel. Zömmel ez a bejegyző vállalat vagy ennek érdekkörébe tartozó másik cég vagy személy. Bármilyen igénye van a cégnek azt itt kell jelezni és ők fogják tudni végrehajtani. Ezek a cégek külön engedéllyel rendelkeznek erre a tevékenységre és szigorú felügyelet alatt állnak. Csak ezen cégek tudnak bármilyen módosítást jogszerűen végrehajtani egy cégben. Ezek a cégek nagyon nagy számban nem foglalkoznak egyéni ügyfelekkel, csak partnerekkel, ügyvédek és más szolgáltatókkal, ahol lecsapodnak azon ügyfelek akiknek igényük lehet offshore cégalapításra.

offshore cég alapítása Seychelle-szigeteken

Offshore cég alapítása lépésről lépésre

Visszatérve az eredeti kérdéshez, ha találtak egy céget akinek offshore cégalapítás a profilja, akkor szükség lesz 3 db cégnévre, az igazgató(k), részvényes(ek) személyes dokumentumaira, névleges igazgató és részvényes esetén pedig az alapító személyek adataira. A 3 cégnév szükségességét az indokolja, hogy ugyanúgy mint egy hazai bejegyzés során, ha véletlen egy, már működő cég nevét választaná, akkor azt a cégbíróság minden esetben elutasítja. Így azonban a 3 lehetőségnek köszönhetően a második vagy utána a harmadik névvel kerülhet a cég bejegyzésre.

Ezután a bejegyző cég elkészíti az alapító okiratot és a társasági szerződést, amivel a céget bejegyzi a nyilvántartó. Másnap a cégbíróság kiállítja a Certificate of Incorporation-t, amely bizonyítja a cég bejegyzését. Megtörténik az igazgató kinevezése, részvények kibocsátása és az összes szükséges dokumentum elkészítése. A cég dokumentumaira ezután kerül rá az Apostille. Ezt minden országban máshol teszik rá. Magyarországon a Magyar Országos Közjegyzői Kamara jogosult hitelesíteni, Seychelle-szigeteken viszont ez a hatóság a Legfelső Bíróság. Amint ezek az utolsó lépések is megtörténtek, egy nemzetközi futárcég leszállítja a dokumentumokat, melyet az alapíttató az általa megbízott tanácsadótól tud átvenni.

Azonban offshore cég alapítása előtt mindenképpen egyeztessen szakértővel. Amennyiben szeretne bővebb információhoz jutni az offshore cégalapítással kapcsolatban, keressen bátran.

Hívjon bizalommal!