ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

TAGS

Метки
защита данных налоговое резидентство оптимизация налогообложения Оффшорные зоны США Апостиль банк банковский счёт Barclays Британские Виргинские острова Дубай Откройте банковский счет в Дубае Дубайская компания Создание компании в Дубае Недвижимость Дубая Поселение в Дубае Дубайский оффшор Дубайская виза Дубай Компания из Объединенных Арабских Эмиратов Переселение в Объединенные Арабские Эмираты Объединенные Арабские Эмираты Форекс фрилансер фрилансер Дубай банковский счет компании freezone налогообложение криптовалюты иностранные инвестиции иностранная собственность поселиться в дубае постоянный вид на жительство Моссак Фонсека оффшорный банк офшорный скандал оффшорная компания создание оффшорной компании оффшорный счёт Панама Панамские документы Панамские документы Парагвай репутация Сейшельские острова Компания из ОАЭ Создание компании в ОАЭ Компания из США

Dubai Bankszámlanyitás: TOP5 bank 2023!

 1. Bevezetés
 2. Bankolási Költségek Összehasonlító Táblázata
 3. Эмирейтс НБД
 4. Mashreq és Mashreq Neo
 5. First Abu Dhabi Bank – FAB
 6. Dubai Islamic Bank – DIB
 7. Abu Dhabi Commercial Bank – ADCB
 8. WIO Online Bank  

Dubai bankszámlanyitásDubai bankszámlanyitás alapvetően fontos, akár céget szeretne alapítani, akár ott szeretne élni. Bankszámlanyitás az Egyesült Arab Emírségekben alapított cégeknek az egyik legkézenfekvőbb és legjobb helyszín Dubai. A cégalapítás kezdetekor már foglalkoznunk kell a bankszámlanyitással. Bankszámlanyitás az Egyesült Arab Emirátusokban nem könnyű, szükséges előre tervezni. Számos pénzintézet működik, sok közülük több díjat is nyert a világ legjobb bankjai között. A következő bankok közül választhatnak, akik már rendelkeznek Freezone céggel vagy akik cégalapítás előtt állnak és Dubaiban szeretnének bankolni. Magánszemélyeket terhelő személyi jövedelemadó, illetve társasági adó nincs, így számos üzletember számára szuper offshore helyszín.

Összehasonlító táblázat és értékelés a bankok díjtételei felfedezéséhez

Készítettünk egy összehasonlító táblázatot, mely segíteni tud abban, hogy felmérjük milyen költségekkel kell számolnunk a bankoknál. Fontos, hogy ez nem egy ajánlat és nem egy teljes tájékoztatás. Minden banknak több számlacsomagja létezik, mely bizonyos paramétereket pozitív és negatív irányban is tud változtatni. Összeszedtünk a bankoktól az általunk legszélesebb körben elérhetőnek gondolt csomagokat, számos bankszámlavezetési csomag elérhető. Külföldi bankszámlát nyitni mindig kihívás, alapos felkészültséget és helyi segítséget igényel.

díjtétel WIO Emirates NDB Mashreq Neo DIB ADCB
Számlavezetési díj minimum egyenleg mellett 99 AED 0 0 0 131.25AED
minimum egyenleg  0 10.000 AED 0 0 0
minimum egyenleg alatti havi díj 99 AED 315 AED 200AED (50k AED egyenleg felett 0) 0 0
kártyadíj 0 0 0 0 NI
kp felvétel UAE 0 díjmentes 10 dijmentes, felette 2 AED 2 AED NI
kp felvétel külföld 21 21 AED 20 AED 21 AED NI
váltási díj kártyás tranzakción más devizában 2% 1.99% 2% 3.25% NI
utalási díj külföld 52,5 0-52.5 AED 1 ingyen, felette 20 aed 36.75 AED 42 AED
utalási díj belföld 0 0 9 ingyen, felette 1 aed 1.05-5.25 AED 0
külföldre postázás van-e nincs igen nincs nincs nincs
OrderOffshore értékelés 5/5 5/5 4/5 3/5 4/5

1. Emirates NDB bankszámlanyitás Dubai cégek számára

EmiratesNBD bankszámlanyitás

Az Emirates NBD az UAE legnagyobb bankja, amely széles körű szolgáltatásokat kínál, beleértve a kereskedelmi, befektetési és privát pénzügyi szolgáltatásokat. Ezeket egyaránt igénybeveszik a bejegyzett freezone, mainland cégek és a letelepedett magánszemélyek is. A bankot 2007-ben alapították a két nagy emírségi bank, az Emirates Bank és a National Bank of Dubai egyesítésével.

Az Emirates NBD jelenleg több mint 228 bankfiókkal és ATM-rel rendelkezik az Egyesült Arab Emírségekben, valamint számos nemzetközi fiókja is van. Az Emirates NBD kiemelt figyelmet fordít a digitális szolgáltatásokra és online bankolási lehetőségekkel rendelkezik.

A bank díjnyertes szolgáltatásokat kínál és több elismerést is kapott a világ legjobb bankjai között. Az Emirates NBD jelenlegi vezérigazgatója Shayne Nelson, aki a bank irányítását 2013-ban vette át. A bank vezetése dinamikus és innovatív, célja a folyamatos növekedés és a piacvezető szerep megtartása. Amennyiben Dubajban alapít céget, bankszámlájának vezetéséhez ez az egyik legjobb opció.

2. Mashreq Bank és Mashreq Neo – bankszámlanyitás

Mashreq_bank_logo.svg

A Mashreq Bank az ország egyik legnagyobb és legelismertebb bankja, amelyet 1967-ben alapítottak Dubajban. Számos Dubaiban bejegyzett cég vezet bankszámlát a Mashreq Bankban. A szolgáltatásai közé tartoznak a kereskedelmi, befektetési és magánbanki szolgáltatások, valamint az ingatlan- és beruházási tanácsadás.

A Mashreq Bank a legnagyobb magánszektorbeli bank Egyiptomban és Közel-Keleten. A bank 12 országban van jelen és több, mint 50 fiókkal rendelkezik az UAE-ben.

Kiemelt figyelmet fordít a digitális szolgáltatásokra és online bankolási lehetőségekkel rendelkezik.

A bank évek óta az innovatív és a technológiai vezetők között van, több díjat is nyert szolgáltatásaival kapcsolatban. Jelenlegi vezérigazgatója Ahmed Abdelaal, aki 2019-ben vette át a pénzintézet irányítását.

A Mashreq Bank erős és stabil pénzügyi helyzetben van, ügyfelei között számos nagyvállalat és intézmény található, ezért is választja rengeteg vállalkozó, aki mainland vagy freezone céget alapít. A bank egyik legfontosabb küldetése az ügyfelek elégedettségének biztosítása.

Mashreq Neo – a digitális bank


MashreqNeo.png

A Mashreq Neo egy kizárólag digitális bank, amelyet a Mashreq Bank, az ország egyik legrégebbi és legnagyobb pénzintézete indított el. A Mashreq Neo privát és vállalati ügyfeleket egyaránt fogad. A bank teljes egészében mobilalkalmazáson, akár online platformon keresztül működik, fizikai fiókok nélkül. Ügyfelei számára teljesértékű bankszámla áll rendelkezésre. A WIO, az ENDB és a Mashreq mellett, ez is igazán népszerű banki megoldás Freezone cégek számára.

A Mashreq Neo bankszámla innovatív és felhasználóbarát funkcióiról ismert.

A Mashreq Neo nagy hangsúlyt fektet a biztonságra és a személyes adatok védelmére, a platformjába beépített fejlett biztonsági funkciókkal védi az ügyfelek adatait és tranzakcióit. Az ügyfelek alkalmazáson belüli chat funkcióján keresztül 24/7 ügyfélszolgálatot is igénybe vehetnek.

A Mashreq Neo egyik legfontosabb előnye a kényelem, mivel az ügyfelek gyorsan és egyszerűen tudnak bankszámlát nyitni a mobilalkalmazáson keresztül. A cég azonnali digitális belépést kínál, nem kell bankfiókot felkeresni.

A Mashreq Neo szolgáltatásai a helyi, valamint külföldi ügyfelei számára is elérhetőek. A bank számos díjat nyert digitális szolgáltatásaiért, köztük a 2020-as Global Finance Awards-on az Egyesült Arab Emírségek legjobb digitális bankja címet.

Összességében a Mashreq Neo az Egyesült Arab Emírségek vezető digitális bankja, amely mobilalkalmazásán és online platformján keresztül számos innovatív megoldást kínál ügyfeleinek.

3. First Abu Dhabi Bank bankszámlanyitás – a legnagyobb bank az Egyesült Arab Emírségekben.

First_Abu_Dhabi_Bank_Logo.svg

A First Abu Dhabi Bank (FAB), amelyet a Nemzeti Bank of Abu Dhabi és az First Gulf Bank egyesülése hozott létre 2017-ben. A FAB a pénzügyi szolgáltatások széles skáláját kínálja azoknak akik az Egyesült Arab Emirátusokban alapítottak céget. Jelenlegi vezérigazgatója André Sayegh, aki 2018-ban vette át a vállalat irányítását. A bank a digitális szolgáltatásokra nagy hangsúlyt fektet, számos online bankolási lehetőséggel rendelkezik. A FAB több elismerést és díjat nyert szolgáltatásaival kapcsolatban, ideértve a legjobb banki szolgáltatásokat, a legjobb digitális bankot és a legjobb vállalati bankot is. A FAB stabil pénzügyi helyzetben van. Emirátusok mellett kívül több országban is jelen van,  több mint 200 fiókkal rendelkezik nemzetközi szinten, így könnyen elérhető a Dubaiban bejegyzett cégek tulajdonosai számára.

4. Dubai Islamic Bank bankszámlanyitás Dubai Freezone cégek számára.
Dubai Islamic Bank logo

A Dubai Islamic Bank (DIB) az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb iszlám bankja, amely az iszlám törvényeknek megfelelően működik. Az alapítása 1975-re nyúlik vissza, azóta is az iszlám pénzügyi szektor egyik vezetője. Az DIB globális jelenléte és hálózata az ország határain kívül is elérhető, számos országban működik. Elkötelezett az innovatív megoldások és szolgáltatások fejlesztése iránt, folyamatosan újítja meg a szolgáltatásaikat, hogy azok megfeleljenek az ügyfelek igényeinek. Az DIB a pénzügyi szektorban elért eredményei miatt több díjat is kapott, köztük az “Év legjobb iszlám bankja” és az “Év legjobb digitális bankja” elismerést is.

5. Abu Dhabi Commercial Bank bankszámlanyitás

adcb logo

Az Abu Dhabi Commercial Bank (ADCB) az Egyesült Arab Emírségek egyik vezető bankja, amely teljeskörű szolgáltatásokat kínál. Az ADCB bankot 1985-ben alapították, számos területen nyújt pénzügyi megoldásokat, beleértve a magán és üzleti szolgáltatásokat. A bank az ügyfelek igényeit szem előtt tartva folyamatosan fejleszti és korszerűsíti szolgáltatásait. Elkötelezett az innováció és a digitális fejlesztések iránt, számos olyan új szolgáltatást vezetett be az elmúlt években, mint az okosbanki szolgáltatások és a mobilfizetési megoldások. Az ADCB a pénzügyi szektorban elért eredményei miatt több díjat is kapott, köztük az “Év legjobb bankja” és az “Év legjobb digitális bankja” elismeréseket is. Az ADCB globális jelenléte és hálózata kívül is elérhető, és számos országban működik.

+1 Extra:

WIO online bankszámla nyitás

WIO

Jelenleg a legnépszerűbb bankszámla lehetőség, amelyet a leginkább kihasználnak az ügyfeleink a szabadkereskedelmi zónában bejegyzett cégeik megalapításakor.

A Wio egy pénzügyi szolgáltató, amely digitális megoldásokat kínál a Dubajban alapított cégek és a letelepedett magánszemélyek részére. A Wio célja, hogy egyszerű és hatékony pénzügyi megoldásokat kínáljon magánszemélyeknek és cégeknek, különösen azoknak, akiknek nincs hozzáférésük hagyományos számlavezetési szolgáltatásokhoz. Jelenleg ügyfeleink, akik már túl vannak a Dubai cégalapításon, ezt a szolgáltatót választották legnagyobb számban.

A Wio digitális platformján keresztül az ügyfelek pénzt küldhetnek és fogadhatnak, készpénzt vehetnek fel és bankszámlát nyithatnak. A WIO-t elképzelhetjük a Dubaji Wise-nak is. A Wio biztonságos és megbízható pénzügyi megoldásokat kínál az ügyfelek számára és a platformja minden tranzakciót titkosítva kezel. Az ügyfeleknek egyszerű és átlátható árazási struktúrát kínál, és nincs rejtett költség vagy díj. A  platformja intuitív és könnyen használható és az ügyfelek bármikor hozzáférhetnek a fiókjukhoz interneten vagy mobilalkalmazáson keresztül.

A Wio nemzetközi szinten elérhető és az ügyfelek bármikor tranzakciókat végezhetnek több, mint 100 országban. Célja, hogy forradalmasítsa a pénzügyi szektort, egyszerű és hatékony megoldásokat kínáljon az ügyfelek számára. A Wio ügyfélszolgálata képzett szakemberekből áll, akik az ügyfelek igényeire szabják megoldásaikat. A Wio állandóan fejlődik és bővül, új funkciókkal bővíti platformját az ügyfelek számára.

Bankszámlanyitás Egyesült Arab Emírátusok Legfontosabb információi:

 1. offshore cégnek nem nyitnak számlát, mégis rendszeresen hívjuk offshore számlanyitásnak, amikor külföldi bankszámla nyitása szükséges.
 2. szükséges személyesen megjelenni
 3. általában referencia levelet vagy 6 havi bankszámla kivonatot kell benyújtani, amely igazolja a bankszámla múltat
 4. a bankszámlanyitási kérelem mellé üzleti tervet szükséges készíteni, mely tartalmazza a cég tevékenységét, partnereit és várható forgalmát.
 5. a tevékenység meghatározása az egyik kezdeti lépés a cégalapításkor. A tevékenység, az üzleti terv és bankszámlán történő pénzmozgásoknak összhangban kell lenni.
 6. a cég igazgatójának, tulajdonosonának tartózkodási engedéllyel kell rendelkezni, helyi személyi igazolvány szükséges. Erről itt olvashat bővebben: https://orderoffshore.com/dubai-vizum/
 7. A banktól és az ügyfél helyzetéből adódóan kérhet a bank különböző fajta lakcímigazolást. Mindben tudunk segíteni.

Összegzés:

Saját tapasztalataink szerint mi elsősorban az Emirates NBD-t ajánljuk, ahol megfelelő kapcsolati tőkével is rendelkezünk, így segíteni tudjuk a számlanyitás teljes folyamatát. A WIO szolgáltatását szintén tudjuk javasolni. Akik már használják a WISE szolgáltatásait, azokhoz szerintem igen közel fog állni. Van még több jó bank is, akiket ebben a cikkben nem emeltünk ki. Általánosságban elmondható, hogy az Egyesült Arab Emírségek területén pénzünk tartása és befektetése biztonságos, egyike a világ legbiztonságosabb bankrendszereinek. Betétbiztosítási alap létezik, a Central Bank of United Arab Emirates (CBUAE)működteti betétbiztosítás összege pedig 100.000 AED per fő per bankszámla. A számlanyitási feltételek függenek az ügyfél helyzetétől, így azok nagyon eltérőek lehetnek.

Свяжитесь с нами

Звоните мне с уверенностью!

Forrás:

https://www.mashreqneobiz.com/-/jssmedia/pdfs/neobiz/NEOBiz_SOC.ashx

https://wio.io/business/#pricing-table

https://www.emiratesnbd.com/-/media/enbd/files/bub/2023/emiratesnbd_bb_schedule_of_charges.pdf

https://www.dib.ae/docs/default-source/cpr/soc/business-banking-soc-eng.pdf

https://www.adcb.com/en/multimedia/sof/wbg-sof-commercial-accounts.pdf