НА БЕРЕГУ

Mi az Offshore?

Создание оффшорной компании может показаться достаточно простым. Под оффшорными понимаются компании, которые ведут бизнес в стране, отличной от той, в которой они зарегистрированы. Это основное требование для создания оффшорной компании. Сама оффшорная система основана на налогообложении, более благоприятных налоговых условиях, предлагаемых "налоговыми гаванями", более простом администрировании и специальном режиме защиты данных.

Offshore Jelentése

Mi az offshore? – mit jelent az offshore kifejezés

offshore jelentése

Az offshore jelentése szó szerint parton túli, partoktól távoli helyszínre utal. Az offshore kifejezést használják a hajózásban, az olajfúró tornyokra és klasszikusan az üzleti életben. Az üzleti életben azokat a cégeket jelöli, amelyek tevékenységet nem folytatnak az azt bejegyző országban.

Mi az offshore cég?

mi az offshore cég?Az offshore cégek azok a vállalkozások, amelyek egy olyan országban vannak bejegyezve, amelynek adózási rendszere, jogi keretei és üzleti környezete kedvezőbb, mintha a cég máshol lenne regisztrálva, feltéve, hogy abban az országban semmilyen üzleti tevékenységet nem végez.

Az offshore cégek gyakran keresik az adóoptimalizálás lehetőségét is, amelynek segítségével a cég kisebb adóterheket viselhet, mint egy magasabb adózású országban. Gyakran adózási okból, a bürokrácia csökkentése, anonimitás vagy vagyonvédelmi célból használják. Ezeket a cégeket általában külön törvény alapján jegyzik be, általában valamely international business company (IBC) jogszabály szerint.

Az offshore cégalapítás, illetve maga az offshore tevékenység nem ütközik jogszabályba, törvényes és legális. Jogi alapját az angolszász jogrendszer adja, bár néhol az állami jogszabályozás eltérései miatt kisebb különbségek fedezhetők fel az offshore cégek terén is. Az offshore cégeket a legtöbb államban jól kezelik, jogrendszerüket is így alakítják, hogy ezzel biztosítsák a lehető legnagyobb diszkréciót, illetve jogi szabadságot az offshore tulajdonosok számára.

Létezik olyan „offshore cég” is, amely az adott országban is végezhet aktív tevékenységet, így nem ütközünk abba a probléma körbe, hogy a cég hol végzi a tevékenységét, miért nem az alapítás helyszínén, illetve ha nem ott, akkor hol és ott miért nem fizet adót.

Sokan nem tudják, de például Magyarország is egy közkedvelt ország, azok körében, akik külföldi társasággal szeretnének vállalkozni alacsony adókulcs mellett. Rengeteg francia, német cégnek jelent hazánk egy optimális megoldást adóoptimalizálás területén. Számos magyar szakember segíti a külföldi illetékességű vállalkozókat kihasználni az adózásban rejlő előnyöket és elkerülni az illegális megoldásokat.

Hasonló lehetőségeket nyújt Bulgária, Ciprus, Málta, Szlovákia és Magyarország. Néhányan alacsony adókulcsokat kínálnak, mások viszont teljes adómentességet.

Az offshore jelentése nagyon sok esetben összemosódik és összekeveredik az adócsalással pénzmosással, ami ugyanakkor egyáltalán nem igaz. Multinacionális bankok és vállalatok is használnak offshore céget akár az adó- vagy a folyamataik optimalizálása érdekében.

offshore cégek tevékenysége, avagy mire jó

offshore cég üzleti tevékenységeiSzámos céllal jegyeznek be offshore céget. A külföldi cégalapítás legfőbb indokai lehetnek gazdasági, jogi, de akár adminisztratív okok. Fontos, hogy az adóparadicsomok területén bejegyzett cégek általában végezhetnek bármilyen tevékenységet. A nemzetközi cégalapítás jelentős indoka lehet, akár a nemzetközi terjeszkedés esetén a jobb reputáció, mint a hazai.

Az offshore cégeket az alábbi tevékenységek végzésére alapítják:

 1. Holding tevékenység: a világ bármely részén birtokolhat leányvállalatokat egy offshore cég.
 2. Ingatlan anonim tulajdonlása: az egyes országok más-más törvényekkel rendelkeznek. Magyarországon például a Közigazgatási Hivataltól szükséges engedélyt kérni, ahhoz, hogy a Földhivatal tulajdonjogot jegyezzen egy Európai Unión kívüli akár magánszemély, akár cég számára.
 3. Offshore cég végezhet valós üzleti tevékenységet: vagy olyan országban, ahol a szükséges infrastruktúrával rendelkezhet és végezheti a tevékenységét onnan vagy olyan üzletet csinál, amely nem köthető telephelyhez. Ilyen területek közé tartozik például az Egyesült Arab Emirátusok.
 4. Jogdíj és Licenszdíj.
 5. Nemzetközi kereskedelmi ügyletek lebonyolítása
 6. Pénzügyi finanszírozás
 7. Osztalék kifizetés, értékpapír és üzletrész adásvétel adómentesen.

offshore cégek előnyei

Az offshore céget bejegyző vállalkozók főbb előnyei a következőek:adómentes offshore cég

 • alacsony adó
 • a tulajdonosok diszkréciója
 • vagyonvédelmi okok
 • minimális adminisztratív kötelezettségek
 • pénzügyi kimutatások egyszerűsége vagy teljes hiánya
 • Fix, előre kalkulálható adót fizet
 • gyors cégbejegyzés

offshore cégek hátrányai

offshore cégek hátrányaiFontos tudni, hogy az offshore cégek vitathatatlanul rendelkeznek hátrányokkal is. Így manapság sokkal fontosabb a szakemberrel való konzultáció, mint korábban.

A kormányok nyomtatják a pénzt, mindenki több pénzt költ, mint amennyi befolyik. Ezáltal nemcsak itthon, de a külföldi kormányok is igyekeznek minden akadályt a vállalkozók elé gördíteni, akik megpróbálnak adót optimalizálni… A leányvállalatoknál kérdés, hogy kik a tényleges tulajdonosok és mi a tőke forrása. Előfordulhat, hogy bizonyos közbeszerzések során kiszorulhat a leányvállalat.

A bankszámla megnyitása régen gyors volt és egyszerű. Ma már nem is gyors és nem is egyszerű. A cégalapítás előtti konzultáció egyik legfontosabb része az offshore cég működése, ugyanis a cég pénzügyi működése nagyban meghatározza a cég stabilitását. Például vannak cégek, amelyek esetében a bankszámla nyitása szinte lehetetlen.

TOP offshore országok 2023

 1. top offshore helyszínekSeychelle-szigetek: az egyik legstabilabb offshore helyszín
 2. Egyesült Arab Emirátusok: 2023-ban, ha aktív külföldön működő nemzetközi társaságot szeretne létrehozni, Dubai a legjobb megoldás.
 3. Brit-Virgin-szigetek (BVI)
 4. Панама
 5. Anquilla
 6. Маршалловы острова
 7. Гонконг
 8. Dominikai Köztársaság
 9. Cayman-szigetek
 10. Saint Kitts and Nevis
 11. Vanuatu
 12. Saint Vincent és Grenadine-szigetek
 13. Samoa
 14. Gibraltár

Обращайтесь к нам с уверенностью! Мы в вашем распоряжении.

Offshore cégek adózása

offshore cég adózásaOffshore cégek általában nem fizetnek forgalom vagy profit utáni adót. Fix költségei annak, amivel jól, előretervezhetően lehet kalkulálni.

Éves fixált költségeket kell megfizetni, amelyek például a működési engedély éves díja, székhely díja, névleges tisztviselők díjazása, opcionálisan virtuális iroda szolgáltatások vagy eseti közhiteles cégiratok vagy meghatalmazások költségei.

Miért éri meg engedélyezni az offshore cégeket, akik nem fizetnek semmilyen adót?

Az offshore cégalapítás alapvetően egy iparág és ezekben az országokban, ahol létre lehet hozni ilyen gazdasági társaságokat, komoly ipar nincs. Turizmus és némi mezőgazdaság jellemző a hagyományos adóparadicsomi országokra. A turizmus miatt az angol nyelv teljesen ismert és általánosan használt nyelv.

Egyrészt miután ezek a nemzetközi üzleti vállalkozások befizetik a kormánynak éves szinten a néhány száz usd kormányzati illetéket, illetve fizetnek a helyi vállalkozásoknak, akik biztosítják a székhelyet, a kiegészítő adminisztratív tevékenységeket, a nominális szolgáltatásokat, ezekből mind külön adóbevétele keletkezik, mivel ezeket helyi, engedéllyel rendelkező, adózó cégek végzik el az adott államban.

Így összességében elmondható, hogy az iparág direkt és indirekt módon is hozzájárul az adott ország gazdasági helyzetéhez.

Magyarországon legális-e egy offshore cég birtoklása?

legális-e az offshore cég?Semmilyen törvény nem tiltja, hogy magyar ember külföldi gazdasági társaságot hozzon létre. Önmagában egy vállalkozás nem lehet törvénytelen. Természetesen, lehet szabályokat követve eljárni és ezeket át lehet hágni. Ezért érdemes szakember segítségét igénybevenni, hogy valaki segítse az utunkat az adóparadicsomok világában, ugyanis egy-egy szabály megszegése adott esetben nagyon sokba is kerülhet.

Звоните мне с уверенностью!