РАСПОЛОЖЕНИЕ

Panama cégalapítás

Panama cégalapítás közben mindig javaslom az ügyfeleimnek, hogy ismerjék meg az országot. Közép-Amerika legdélebbi része a Panamai Köztársaság, vagy egyszerűen csak a Panama, ami többek között az offshore államok között is szerepel. Ez a terület nem csak gazdaságilag fontos, a földrajzi adottságai miatt nagyon kiemelt terület, hiszen természetes hidat képez Észak-és Dél-Amerika között, emiatt pedig a közlekedésben, szállításban, vagyis a kereskedelmi hálózatban meghatározó szerepet játszik.

forrás: istockphoto.com

Honnan ismerjük Panamát?

A turisták is kedvelik, hiszen olyan nyaralóparadicsomok határában található, mint Costa Rica, Kolumbia, észak dél irányban pedig mindkét partját egy-egy óceán mossa. 1914-ben megnyitott Panama-csatorna a világ egyik legfontosabb hajózási útvonala, amin keresztül az évek során több mint 800 ezer óceánjáró haladt át. A folyamatos fejlődés miatt, a csatorna bővítése is elengedhetetlen, köszönhetően az egyre nagyobb hajóknak. A csatorna jelentőségét az is bizonyítja, hogy a világkereskedelem mintegy 10%-a keresztülhalad rajta.

Panama Lakossága

Panama politikai és gazdasági szempontból is egy rendkívül stabil állam. Államformája elnöki köztársaság, ahol az elnököt 5 évente demokratikus szavazás keretein belül választják meg. A többi offshore állammal ellentétben, Panama elég népes, 4,5 millió fő, és ami még fontosabb, hogy egy fiatal nemzet, ahol a népesség 30%-át a 14 éven aluliak teszik ki, ezzel biztosítva a folyamatos fejlődést, a megújulást. Panamában jó oktatás van és az ország védi a szakképzett munkaerő piacát, azonban a jó szakembereket szívesen látja. A lakosság fele Panamavárosban él.

Panamai cégek adózása

Áttérve az állam offshore politikájára, Panama Hong Kong adózási rendszerével hordoz hasonló jegyeket. Elsősorban, és ez talán a legnagyobb eltérés a szokásos offshore területekhez képest, Panama nem adómentes állam, illetve az IBC törvények sem biztosítják adómentességét. A Panamai Köztársaság területén úgynevezett területi adózási rendszer van, ami az offshore cégeket oly módon érinti, hogy a külföldről származó jövedelmet 0% adó terheli. Ez az oka annak, hogy a Panama-i cégalapítás évtizedek óta népszerű a vállalkozók körében.

Míg Hong Kong területén beszámolási kötelezettsége van minden ott bejegyzett cégnek, addig Panamán az offshore cégek ezen kötelezettségét eltörölték. Tehát egyszerűen és könnyen működtethető a Panamában alapított offshore cég.

Panama cégalapítás

A Panamai Köztársaság területén 1927 óta van érvényben egy törvény, mely az offshore cégek bejegyzését, illetve működtetését szabályozza. Ezzel a törvénnyel Panama elsők között teremtett lehetőséget az offshore cégalapításra és azóta is Panama tekinthető az Amerikai kontinens Svájcának. Diszkrét, titkos, szigorú, rendkívül stabil, megbízható és többek között gazdaságilag sikeres terület. A világ vezető offshore központjai között szerepel.

Remek bankok és ügyvédjek vannak dolgoznak Panamában, így a Panama cégalapítás egy remek opció a stabil cégépítéshez.

Panamai cégek működtetése

A Panamában bejegyzett offshore cégek külföldi jövedelmére 0%-os adózás vonatkozik. Emellett a cégek számára biztosítják a teljes anonimitást, azaz nem szükséges sem a tulajdonosok, sem az igazgatók nevét, adatait megadni a panamai kormánynak. Ezek után szinte természetes, hogy a névleges igazgatók alkalmazása is engedélyezett, illetve ezen szerepeket betöltheti ugyanaz a személy is.

Az egyszerű működtetés érdekében a Panamai Köztársaság területén nincs szükség éves beszámolóra, nincs megkötés a részvényesek, igazgatók állampolgárságát illetően. Ami még nagy könnyebbség, hogy nincs szükségünk panamai irodára, ez csökkenti a költségeinket. A Panamán bejegyzett offshore cégek ugyanis bárhol tarthatnak gyűléseket, még az időbeni különbségek sem okoznak fennakadást – azaz egy határozatot aláírhatnak a felek más-más helyszínen és időben.

Panamai offshore cégnek minimum 3 igazgatója kell legyen, rendelkezzenek egy helyi megbízott képviselővel, aki az állam előtt képviseli a céget, illetve legyen egy jegyzőkönyv, melyben rögzítik a gyűléseket, és a részvények forgalmát, de ezt bárhol tarthatják. Amennyiben valaki egyedül szeretne céget alapítani, tudjuk biztosítani a megfelelő számú igazgatót.

2000 júniusában a FATF nem-együttműködő országnak nyilvánította a globális pénzmosás elleni küzdelemben, de rá egy évre levette erről a fekete listáról. Az OECD-vel aláírt egy együttműködési szándéknyilatkozatot, de az ügy érdekében további tárgyalásokat nem kezdeményezett. Semelyik országgal nem írt alá adózási információk cseréjével kapcsolatos egyezményt. Bármiféle adatkérés kizárólag abban az esetben történhet, ha fenn áll a kettős büntethetőség. Ez azt jelenti, hogy amit elkövetett az illető, az mindkét országban bűncselekmény. Panamában adózási bűncselekmény nem létezik.

Panamai cégalapítás folyamata

Egy személy elegendő a cég megalapításához. Nem szükséges kiutazni, európai képviselőnk végig vezeti a teljes folyamaton. A cég megalakulása az alapító okirat aláírása panamai ügyvéd által történik meg. Az okiratban a következő adatok fognak szerepelni: a cég neve, az alapító okiratot aláírók címe és neve, törzstőke összege és a részvények elosztásának meghatározása, az igazgatók és tisztségviselők neve és címe, a helyi képviselő neve és címe.

Панама Постоянное представительство

Panama egy nagyon kedvenc helyszínünk, ugyanis ez az az ország, ahol a cégek és magánszemélyek kedvező feltételek mellett adózhatnak, sőt minden külföldi jövedelem adómentes, ugyanakkor viszonylag könnyen és gyorsan szerezhetünk letelepedési engedélyt, végül állampolgárságot is.

Цены

Az ár tartalmazza: a cégalapítási okiratok elkészítését és benyújtását, a kormányzati díjakat, a közjegyzői hitelesítéseket illetve az apostille-t, a bejegyzett ügynök éves díját, az ügyvédi és minden egyéb költséget, ami a cég teljeskörű működéséhez szükséges.

  • Cégalapítás Panamán: 1 600 €, névleges bejegyzés esetén: 2500€
  • A második évtől fizetendő költségek: 1100 € névleges szolgáltatás igénybe vétele esetén: 1500€.

Свяжитесь с нами

Звоните мне с уверенностью!