ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

TAGS

Метки
защита данных налоговое резидентство оптимизация налогообложения Оффшорные зоны США Апостиль банк банковский счёт Barclays Британские Виргинские острова Дубай Откройте банковский счет в Дубае Дубайская компания Создание компании в Дубае Недвижимость Дубая Поселение в Дубае Дубайский оффшор Дубайская виза Дубай Компания из Объединенных Арабских Эмиратов Переселение в Объединенные Арабские Эмираты Объединенные Арабские Эмираты Форекс фрилансер фрилансер Дубай банковский счет компании freezone налогообложение криптовалюты иностранные инвестиции иностранная собственность поселиться в дубае постоянный вид на жительство Моссак Фонсека оффшорный банк офшорный скандал оффшорная компания создание оффшорной компании оффшорный счёт Панама Панамские документы Панамские документы Парагвай репутация Сейшельские острова Компания из ОАЭ Создание компании в ОАЭ Компания из США

Dubai cégalapítás és költségei 2024-ben!

 1. cégalapítás dubaibanBevezetés
 2. Egyesült Arab Emirátusok cégtípusai
 3. Dubai cégalapítás előnyei
 4. Dubai cégalapítás költségeit befolyásoló tényezők
 5. Cégalapítás folyamata Dubaiban
 6. Dubai cégalapítás költségei
 7. Összefoglaló


1. Bevezetés

cégalapítás DubaiDubai cégalapítás az egyik legdinamikusabban fejlődő üzleti központ a világon, amely az elmúlt évtizedekben jelentős növekedést és innovációt ért el. A városban található számos multinacionális vállalat és vállalkozás, amelyek kiváló lehetőségeket kínálnak az üzleti fejlődésre és a növekedésre.

Az Egyesült Arab Emírátusokban alacsony az adók szintje, valamint kedvező gazdasági és jogi környezet van, amely támogatja az üzleti életet. A városban találhatók olyan nemzetközi szabványoknak megfelelő irodaházak, amelyek magas színvonalú szolgáltatásokat kínálnak az üzleti szektor számára. Dubaiban a nemzetközi piacokra való belépés is egyszerűbbé válik, ami segíti a vállalkozásokat a globális piacokon való sikeres terjeszkedésben.

2. Egyesült Arab Emirátusok cégtípusai

Freezone cég – FZE, FZC

Az Egyesült Arab Emírségekben található Freezone cégek különleges gazdasági övezetek, amelyeket a kormány hozott létre a gazdaság fellendítése érdekében. A Freezone cégek szabadon működhetnek és az általuk előállított áruk és szolgáltatások adómentesek bizonyos feltételek mentén. A szabad kereskedelmi zónában a cégek alapítása viszonylag egyszerű és gyors folyamat, a tulajdonosok 100%-ban lehetnek külföldiek.

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya több Free zone központot is kialakított, mint például Dubai, Abu Dhabi, Sharjah és Ras Al Khaimah. A Freezone cégek előnyei közé tartozik az alacsony adókulcs, az egyszerű üzleti környezet és a kiváló infrastruktúra. Az Dubaiban bejegyzett Freezone cégek számos iparágban tevékenykedhetnek, mint például az energetika, tanácsadás, a kereskedelem, az informatika és a turizmus. Freezone cég tulajdonosai és alkalmazottai vízum igénylésére jogosultak.

Mainland

A mainland LLC-k azok a cégek, amelyek területileg mindenféle korlát nélkül végezhetik a tevékenységüket, a free zone cégekkel ellentétben. Az adózási feltételek Dubai vállalkozások esetében azonos, mindegy, hogy formában került bejegyzésre. Adót kizárólag az olajcégek és külföldi bankok fizettek 2023-ig. 2024-től új adózási szabályok léptek életbe.

A cégek tevékenységét a működési engedély szabályozza. Egy ilyen társaság a termék- és szolgáltatás értékesítése után áfa felszámítására kötelezett. Az áfa mértéke 5%. Más adó a céget nem terheli. Külföldi munkavállalói számára tartózkodási engedély szükséges.

Offshore cég – Ltd

Van néhány szabadkereskedelmi zóna, ahol engedélyezett az offshore cégek alapítás. Ilyen pl Ras Al Khaimah (RAK) és Ajman. Sokáig nagy népszerűségnek örvendtek ezek a cégek, mivel alacsony éves fenntartási díj mellett lehetett nekik nekik az országban helyi bankszámlájuk. Mivel a bankszámla lehetősége megszűnt ezen cégek számára, legfőbb előnyét elvesztette. RAK offshore cég számára viszont az ingatlan tulajdonszerzés az Egyesült Arab Emírségek területén szabad, ellenben más üzleti lehetőségek az országban tiltott az offshore cég számára.

Звоните мне с уверенностью!

3. Dubai cégalapítás előnyei

Alapvetően 95%-ban a free zone cégekkel az ország adta lehetőségek teljes palettáját kihasználhatjuk:

 • 100% külföldi tulajdonú társaság, helyi tulajdonos vagy szponzor nélkül
 • a szabad kereskedelmi zónában bejegyzett vállalkozás az országban helyi tevékenységet végezhet.
 • állandó tartózkodási engedélyt szerezhet, adott esetben személyes adómentességet is létrehozva ezáltal.
 • stabil jogi környezet
 • számos országgal kettős adóztatást elkerülő egyezmény, melyet magyarországon élve, magyar rezidensként is ki tud használni. Magyarország és az Egyesült Arab Emirátusok között megkötött kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt itt elolvashatja.
 • Adózási szempontból világ első: 0% személyi jövedelemadó, 0% társasági adó, 0% osztalékadó, 5% áfa (100k usd felett és csak a helyi értékesítés után)
 • ingatlan bérbeadásból származó jövedelemre kivetett adó 0%
 • Diszkrét ingatlantulajdonlás: nincs publikus földhivatali jegyzék
 • Diszkrét bankolás: A bankoknak manapság a külföldi bankszámla tulajdonos pénzügyi adatait meg kell ossza az adott ország adóhivatalával. Ebben az esetben pénzügyi adatai nem kerülnek továbbításra.
 • A szabad kereskedelmi zónában bejegyzett társaság törzstőkéjét nem szükséges befizetni
 • útlevél vizsgálat nélkül léphet be, illetve ki az országból.dubai freezone cégalapítás

Dubai cégek adózása

2023 júniusában az Egyesült Arab Emirátusok kormánya bejelentette az új adózási szabályokat. Gyakorlatilag egy magasabb pénzügyi és üzleti központtá szeretnének válni. A most bevezetett társasági adó ezt fogja támogatni.

A legtöbb vállalkozás életében ez 2024-től jelent változásokat, mert innentől szükséges könyvvezetést végezni, így az adminisztráció kötelezettségek ugyan nőttek, bár a világ nagy részén ez már egy létező kötelezettség a vállalkozók felé.

Az új társasági adó mértéke 9%, melyet a 375.000 AED feletti nyereségre kell megfizetni, de 2026 év végéig még a kis vállalkozások adómentesek maradhatnak. Az Egyesült Arab Emirátusok adórendszeréről ebben a cikkünkben tudsz tájékozódni.

4. Dubai cégalapítás költségeit befolyásoló tényezők

 • a tevékenységi kör: minden tevékenységet más és más illeték tud terhelni
 • minden szabad kereskedelmi zóna más-más áron kínálja a szolgáltatásait.
 • függhet a tulajdonosok állampolgárságától
 • az igényelt vízumok számától: minél több vízumot szeretne a cég igényelni, annál magasabb kormányzati díjakat kell megfizetni, illetve ahhoz mérteni irodabérleti szerződésre lesz
 • mennyi ideje van, hogy a teljes folyamat végére érjen. A következő pontban részletezzük a társaság bejegyzésének folyamatát és letelepedési engedély megszerzésének lépéseit. A szükséges folyamatok menetrendszerinti ügyintézése általában 2 hónapot vesz igénybe.

5. Cégalapítás folyamata Dubaiban

 1. Konzultáció, adatbekérés – 1 munkanap

  Személyes vagy online megbeszélés után, amennyiben egy „offshore” struktúra létrehozása mellett dönt, bekérjük az útlevél másolatát (scan) és a számlázási címet. Ezután kiállítjuk a számlát és díj beérkezés után elindítjuk a cégnév jóváhagyását.

 2. cégbejegyzés – 1 hét

  A cégnév jóváhagyását követően elkezdődik a cégalapítási dokumentáció összeállítása, ügyfél általi aláíratása. Ezután a hatóság kiállítja a cég működési engedélyét, hitelesíti az alapító okiratot és ezáltal bejegyezték a céget, így már szerződhet is akár a partnereivel.

 3. Vízum ügyintézés előkészítése – 2 hét

  A cég bevándorlási kártyájának (“Establishment card”) megigénylése a következő lépés, majd ezt követően kiváltjuk Ügyfelünk belépési engedélyét (“Entry Permit”), ez szükséges a vízum kiváltásának elindításához. Az első 3 lépéshez nem szükséges személyes jelenlét Dubaiban.

 4. Bevándorlási ügyintézés – 4-5 nap – Dubai

  Dubai cégalapítás - Burj Khalifa

  Dubaiba érkezéskor szükség van a kinyomtatott “entry permit”-re, amit az útlevél ellenőrzéskor lepecsétel a hatóság. Másnap reggel magyar kolleganánk felveszi ügyfelünket a hoteljében, ezt követően egy 2-3 órás program következik: orvosi vizsgálat (vérvétel, tüdőszűrés, “szem scan”).

  Ezt követően tudunk időpontot kérni emirátusoki személyi igazolvány igényléséhez, mely általában 2 hét várakozás vagy helyi segítséget igénybe véve ezt le tudjuk csökkenteni 1-2 napra. Az ügyintézés folyamata elejétől a végéig teljes, személyes asszisztenciát tartalmaz szolgáltatásunk tolmácsolással.

  Sürgősségi vízumkiállítással akár 2 nap alatt elvégezhető a folyamat. A helyi személyi igazolvány (emirates ID) kb 2 héttel a vízumkiállítás után készül el. Ezt postázzuk ügyfelünknek. Ezen az utazáson megkezdhető a bankszámlanyitás, melyről bővebben itt olvashat.

2024-ban elérhető Dubai Vízum lehetőségekről itt olvashat többet.

6. Dubai cégalapítás költségei

Az Egyesült Arab Emírségekben az alapítandó cég típusát szükséges meghatároznunk először. Azt követően, hogy milyen tevékenységhez szeretné megkapni a működési engedélyt és hány tartózkodási/munkavállalási engedélyt fogunk igényelni.

Egy offshore cég alapítási költsége 3-4000 USD összegtől indul, ugyanakkor egy szabad kereskedelmi zónában létrehozott vállalkozás éves 8000 usd összegtől indul, melyre a 0. évtől minden második évben újítani kell a helyi vízumot is.

Amennyiben egy pontos ajánlatra van szüksége, keressen meg online vagy telefonon és néhány kérdést átbeszélve 1-2 órán belül írásos árajánlatot adunk.

7. Összefoglaló

Az Egyesült Arab Emírségek szabad kereskedelmi zóna a világ jelentős részének egyet jelent az adózás optimalizálásával. Sok külföldi és magyarok körében is ez egy remek lehetőég, hogy az adott adóelőnyt érjenek el. A nem befizetett adót a társaság további fejlesztésekre, árengedményekre költheti és versenyelőnyre tehet szert. Magánszemélyként nem befizetett adót egy sokkal minőségibb életre fordíthatjuk. Ugyanakkor célszerű megmaradni a legális keretek között, mi ebben segítünk.

Свяжитесь с нами

Звоните мне с уверенностью!

Создание компании в Дубае