ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

TAGS

Метки
защита данных налоговое резидентство оптимизация налогообложения Оффшорные зоны США Апостиль банк банковский счёт Barclays Британские Виргинские острова Дубай Откройте банковский счет в Дубае Дубайская компания Создание компании в Дубае Недвижимость Дубая Поселение в Дубае Дубайский оффшор Дубайская виза Дубай Компания из Объединенных Арабских Эмиратов Переселение в Объединенные Арабские Эмираты Объединенные Арабские Эмираты Форекс фрилансер фрилансер Дубай банковский счет компании freezone налогообложение криптовалюты иностранные инвестиции иностранная собственность поселиться в дубае постоянный вид на жительство Моссак Фонсека оффшорный банк офшорный скандал оффшорная компания создание оффшорной компании оффшорный счёт Панама Панамские документы Панамские документы Парагвай репутация Сейшельские острова Компания из ОАЭ Создание компании в ОАЭ Компания из США

Dubai vízum 2024

 1. Дубайская визаDubai vízum típusai
 2. Utazás Dubaiba
 3. Dubai vízum beutazási feltételek magyar állampolgárok számára
 4. Dubai üzleti vízum típusai
 5. Dubai vízum előnyei
 6. Dubai freezone cég előnyei
 7. Dubai helyi cég jellemzői
 8. Dubai offshore cég előnyei
 9. Dubaj vízum fontos információinak összefoglalása

Dubai vízum típusai

Vízum igénylése az Egyesült Arab Emírségekbe történő belépéshez nem szükséges az öböl-menti arab államok állampolgárai számára. Néhány más állam polgárai érkezéskor kaphatnak vízumot, míg másoknak előzetesen kell kérvényezniük. Európai utazók vízummal látogathatják az országot.

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya többféle vízumot és beutazási engedélyt állít ki a látogatás céljától függően:

 • turista vízum: A belépéstől számítva 6 hónapig érvényes és állampolgárságtól függően 30, 60 vagy 90 napos tartózkodásra jogosít fel az országban, többszöri beutazási lehetőséggel. Ide soroljuk a tranzitvízumot is, amely egy átszállás során 48 órára díjmentes vagy 50 dirham megfizetése után 96 órára biztosít belépési lehetőséget.
 • tartózkodási engedély: Tartózkodási engedélyt szerezhetnek befektetők, ingatlantulajdonosok, cégtulajdonosok, munkavállalók, diákok és nyugdíjasok is. Mostani cikkünkben mi a befektetői, a cégtulajdonosi, az ingatlantulajdonosi és munkavállalói vízummal fogunk foglalkozni. Ezeket az üzleti vízum kategóriába soroljuk.

 

Utazás Dubaiba

Dubai utazás, letelepedés

Az Egyesült Arab Emírségekbe leggyakrabban a Wizzair, az Emirates, illetve a Fly Dubai járataival utazhatunk Budapestről. Az országba történő belépés útlevéllel történik és minimum turista vízumra van szükség. Első belépés esetén újlenyomat és szemscannelés után az úti okmányba pecsételnek és ezzel beléphet az Egyesült Arab Emírségek területére.

Magyar állampolgárként turista vízum megléte esetén 180 napon belül legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak az Egyesült Arab Emírségek területén. Utazási okmányait javasolt legalább 180 napig megőrizni. További Dubaji utazás csak előzetesen beszerzett belépési engedéllyel lehetséges, melyet a EAE bevándorlási hivatala állít ki még a beutazás előtt.

 

Dubai vízum és beutazási feltételek magyar állampolgárok részére:

Magyar állampolgárok előzetes vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe, így Dubai-ba is, és ott a beutazás napjától legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak 6 hónapon belül. Ez nem jelenti azt, hogy vízummentesen látogathatják az Egyesült Arab Emírségeket, hanem azt, hogy érkezéskor kapják meg a vízumot, amely egy pecsét formájában kerül az útlevélbe a belépés időpontjával, nem szükséges előzetesen kérvényezni. Fontos ellenőrizni ennek meglétét, mert ha hiányzik a pecsét, akkor kilépéskor komoly problémák adódhatnak. A Magyar Konzulátus azt javasolja, hogy érdemes még az odaútra szóló jegyet vagy beszállókártyát is megőrizni 180 napig a félreértések elkerülése érdekében.

Fontos, hogy az útlevélnek minden esetben a beutazás napjától 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Amennyiben lejár a vízum, további 30 napos hosszabbítás kérhető. Ennek elmaradása esetén napi 100 dirham bírság várható, amit a kötelező útlevél ellenőrzéskor érvényesíteni is fognak az ország elhagyásakor. Elérhető további 30 napig.

Számos magyar állampolgár vásárol ingatlant, alapít céget vagy vállal munkát Dubai-ban. Ők üzleti vízumra jogosultak, így a vízum érvényessége alatt korlátlanul életvitelszerűen tartózkodhatnak az országban, nyithatnak bankszámlát.

Звоните мне с уверенностью!

Dubai üzleti vízum típusai

Cégtulajdonosoknak járó Investor Vízum:

Dubai Üzleti vízum - emirates idKétféle cég típus mellé igényelhető vízum. Az Egyesült Arab Emírségekben lehetőség van helyi LLC (mainland llc), illetve Freezone cég alapítására, melyet speciális szabadkereskedelmi zónákban szükséges bejegyezni. Az előbbit csak 49%-ban tulajdonolhatja külföldi állampolgár, ellenben a freezone cég 100% tulajdonosa lehet akár külföldi személy is.

Cég tulajdonosai, managerei és alkalmazottai is 2 éves vízumra jogosultak, amennyiben a cég adottságai ezt lehetővé teszik. Részletes szabályok rögzítik, hogy a cég mennyi tartózkodási engedélyre adhat lehetőséget. Ezt visa kvótának hívják. Általában egy freezone cég 0 és 6 közötti vízum kvótával rendelkezik.

Dubaji vízum feltételek ingatlan tulajdonosok számára 2024-ben

Dubai vízum ingatlan tulajdonosoknakAmennyiben Dubaiban vásárol ingatlant, az ingatlan értéke alapján a beutazási szabályok lehetővé teszik az EAE-ben kiállított letelepedési engedélyt. 1 millió AED vagy drágább ingatlan esetén 3 éves, 5 millió AED értékű vagy afeletti esetén 5 éves üzleti vízumot igényelhet. Családtagjai szintén igényelhetik a vízumot, így az egész család kint élhet Dubaiban. Számos magyar állampolgár fektet Dubai ingatlanba a tartós értéknövekedés és a remek hasznosítási lehetőségek miatt.

Munkavállalói visa

Egyesült Arab Emírségekben akkor tud munkavállalói vízumot igényelni, ha van egy munkáltató, aki szeretné önt az országban alkalmazni. A cég szponzorálása által megkaphatja a vízumot. Természetesen ez lehet a saját cége is akár. Az Egyesült Arab Emírségekben a személyi jövedelemadó 0%, az életszínvonal magas. Sok európai szakember vágyik Dubaiba, ahol magas fizetés és megbecsülés mellett dolgozhat. Turista nem vállalhat munkát, szigorúan bünteti a törvény.

Freelancer visa Dubaiban:

Az Egyesült Arab Emirátusok várja a kiváló szakembereket is, akiknek szabadúszó egyéni vállalkozóként is lehetőséget ad a letelepedésre. Freelancerként 2 évre igényelhető a vízum. További információk a Freelancer Dubai 2023 cikkünkben találhatóak.

 

Dubai vízum előnyei

 • útlevél ellenőrzés nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségek területére
 • helyi személyi igazolványt (Emirates ID) kap
 • nyithat bankszámlát és a bankszámla adatai nem vesznek részt banki adatcsere egyezmény szerinti országok között adatküldésben.
 • adórezidens lehet az Egyesült arab emírségekben, kiélvezheti az teljes adómentességet.
 • Szja 0%, osztalékadó 0%
 • legalább 24 hónapig érvényes

 

Dubai cég (Freezone) előnyei:

 • Dubai offshore cég előnyeia cég által fizetendő nyereségadó 0%
 • az áfa, mely csak a helyi értékesítés után fizetendő 5%
 • törzstőke befizetése nem szükséges
 • remek nemzetközi hírnévnek örvend
 • magyar állampolgárok 100%-ban tulajdonolhatják
 • szponzorálhatja a cég tulajdonosait, munkatársait a letelepéshez
 • kihasználhatja az ország kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményeket.
 • Nemzetközi ügyletek alacsony bürokrácia mellett végezhetőek

 

Dubaji helyi (mainland llc) cég jellemzői

A Freezone cégek és a helyi cég között fontos különbség, hogy egy mainland LLC végezhet tevékenységet bárhol, viszont a tevékenységhez szükséges működési engedélyt kell beszerezni, amihez az adott tevékenység ellátásához szükséges infrastruktúra biztosítása.

Helyi cégben csak helyi állampolgár lehet többségi tulajdonos. 2023-ban várható a társasági adó bevezetése, amely eddig az ország történetében soha nem létezett. Részletesebb információt konkrét tervvel együtt egyedileg tudunk nyújtani.

 

Dubai offshore cég előnyei

A helyi mainland llc és a freezone cégek után a következő kategória az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett offshore cég. Ezek a cégek semmilyen helyi tevékenységet nem végezhetnek, így bankszámlanyitás a helyi bankokban általánosságban nem lehetséges, ahogy helyi partnerekkel sem szerződhet, illetve így tartózkodási engedélyt sem biztosíthat a tulajdonosoknak vagy munkavállalóknak.

Ugyanakkor szerezhet ingatlant, így ha valaki anonim módon szeretne ingatlant tulajdonolni, akkor ez a lehetőség tökéletes megoldást kínál. Remek nemzetközi reputációját ki tudja használni. Vannak esetek, amelyekben ez a cégforma a legjobb megoldás, ennek ellenére például ha szeretne vízummal rendelkezni, érdemes más lehetőséget is mérlegelni. Amennyiben vízummal vagy cégalapítással, illetve egyéb üzlettel kapcsolatos kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsalatot, állunk rendelkezésére.

Dubai cégalapítással kapcsolatban itt talál bővebb információt.

Dubai vízum fontos információinak összefoglalása

Ha utazási célja csak vakáció és 90 napnál rövidebb, az utazás nem igényel vízum szempontból semmilyen előkészületet, simán útlevéllel be lehet lépni az országba, belépéskor megkapja a turista vízumot, mely teljesen díjmentes magyar állampolgárok számára. Üzleti vízum esetében a korábban előkészített dokumentációval és az útlevéllel tud belépni. Külön belépési engedélyt kell kérni, ami a visa ügyintézéshez való belépésre jogosítja fel. Amennyiben tartózkodási engedélyt szeretne szerezni Dubajban, mindenképpen keressen szakértőt. A letelepedési papírmunka elvégezhető 3-4 napos határidővel, ellenben ha valaki önállóan áll neki, akkor ez legalább 3-4 hétbe fog beletelni. Ezidő alatt az országot elhagyni nem lehet. Ha szeretne letelepedni vagy céget alapítani, akár ingatlan befektetésen gondolkodik, keressen bátran.

Обращайтесь к нам с уверенностью! Мы в вашем распоряжении.

Звоните мне с уверенностью!