ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

TAGS

Метки
защита данных налоговое резидентство оптимизация налогообложения Оффшорные зоны США Апостиль банк банковский счёт Barclays Британские Виргинские острова Дубай Откройте банковский счет в Дубае Дубайская компания Создание компании в Дубае Недвижимость Дубая Поселение в Дубае Дубайский оффшор Дубайская виза Дубай Компания из Объединенных Арабских Эмиратов Переселение в Объединенные Арабские Эмираты Объединенные Арабские Эмираты Форекс фрилансер фрилансер Дубай банковский счет компании freezone налогообложение криптовалюты иностранные инвестиции иностранная собственность поселиться в дубае постоянный вид на жительство Моссак Фонсека оффшорный банк офшорный скандал оффшорная компания создание оффшорной компании оффшорный счёт Панама Панамские документы Панамские документы Парагвай репутация Сейшельские острова Компания из ОАЭ Создание компании в ОАЭ Компания из США

Apostille hitelesítés

Apostille hitelesítés jelentése

Sokszor hallok téves definíciókat az apostille hitelesítés-re vonatkozóan. Vannak, akik meghatalmazást értenek alatta. Vannak, akik cégkivonatot és léteznek olyanok is, akik egy teljesen különálló dokumentumként gondolnak rá. De valójában egyik sem.

Az apostille nem más, mint a bíróságok, közjegyzők vagy egyéb hivatalok által kiadott vagy hitelesített dokumentumok nemzetközi felülhitelesítése, az adott dokumentum külföldi használathoz. Az 1961-es Hágai egyezmény szerint az egyezményhez csatlakozott országok apostille hitelesítéssel fogadják el egymás dokumentumait hiteles közokiratként.

Apostille hitelesítés a gyakorlatban

Szinte minden hivatalos ügy külföldi ügyintézéséhez apostillezett dokumentum szükséges: bankszámlanyitások 99,9%-ában, ingatlan vásárláshoz vagy akár egy leányvállalat bejegyzéséhez is.

Kiemelten fontos, hogy amikor egy új céget jegyeztett be, szüksége lehet az alábbi dokumentumok apostille hitelesítésére:

  • Свидетельство о регистрации
  • Memorandum and Article of Association (társasági szerződés, alapító okirat)
  • Igazgatói kinevezés
  • Power of Attorney (meghatalmazás)

Minden országban más hivatalban készül ez a felülhitelesítés. Magyarországon például a Magyar Országos Közjegyzői Kamarában, Seychelles-szigeteken a Legfelsőbb Bíróságon tudják a közjegyzőt felülhitelesíteni.

Vannak olyan országok, akik nem léptek be az 1961-es Hágai Egyezménybe, ott nem tudnak kiállítani apostille hitelesített okiratot. Ilyen például az Egyesült Arab Emirátusok, ahonnan ha szükségem van egy magyarországi ügyintézéshez valamilyen hiteles közokiratra, akkor ki kell kérni a hivatalból, azt elvinni az ottani külügyminisztériumba, ahol hitelesítik. Ezt viszont nem fogják még elfogadni Magyarországon, hanem előtte el kell vinni az Abu Dhabiban található Magyar Nagykövetségre és ott kérni a felülhitelesítést. Ezután fogadható el Magyarországon hiteles iratként egy dokumentum.

Apostille hitelesítés díjazása Magyarországon:

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara részére közjegyzői vagy fordítói aláírásonként 5000 Ft igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, melyet előreutalással, helyszíni bankkártyát fizetéssel vagy sárga csekkel lehet megtenni.

MOKK jelentése:

Az MOKK a Magyar Országos Közjegyzői Kamara rövidítése. A Magyarországon kiállított közhiteles dokumentumokra itt tudunk kérni Apostille-t. Az ügyfélfogadás rendje elég szűk, munkanapokon 9-12-ig tart, kedden vannak délután is. Előzetes időpontot nem szükséges foglalni, a várakozás sem szokott túlságosan hosszú idő lenni és az Apostille kiadása megvárható. Egyéb esetben postai küldeményként is elintézhető előreutalással. Az MOKK irodája, ahol az ügyfélfogadás is található a lenti címen található:

1087 Budapest, Stróbl Alajos utca 3/B, Földszint (Parkolni az épület előtt lehetséges)

Ha más országban szeretne dokumentumot hitelesíteni, ezek az információk eltérhetnek. Amennyiben offshore témában van szüksége Apostille hitelesítésre, szívesen segítünk.

Amennyiben további kérdése merülne fel, állok rendelkezésére.

Обращайтесь к нам с уверенностью! Мы в вашем распоряжении.
apostille hitelesítés

forrás: https://mokk.hu/apostille/hasznos-tudnivalok-gyik/