РАСПОЛОЖЕНИЕ

offshore-belize.jpg

Offshore cég alapítása Belize-n:

Belize Közép-Amerika adóparadicsoma, több száz tengeri szigetével terül el Mexikó és Guatemala között. Belize csodás turisztikai központ, büszkesége hogy a világ második legnagyobb korallzátonya. A szubtrópusi éghajlat, a sokszínű, bár számban nem túl magas népesség, és a hangulatos tengerpartok tökéletes üdülőparadicsommá varázsolják a helyet.


Belize területén az éghajlati és területi adottságok miatt erőteljes a mezőgazdaság – cukor, citrusfélék, banán; emellett fontos még a fakitermelés is. A táj szépsége miatt azonban Belize gazdasága átalakulóban van, s kezd a turizmusra, illetve a napjainkban egyre jelentősebb offshore cégekre épülni. Jogrendszerét tekintve az angolok jogrendszerét vették alapul – köszönhetően annak, hogy Belize 1862-1981 között brit koronagyarmat volt. 1981-től független demokratikus, fejlődő állam. Előnyei közé sorolandó, hogy ez a fiatal független országnak, hogy nem írták alá az Offshore Üzleti környezet titkosságát és biztonságát veszélyeztető egyezményt, így a teljes diszkréció és szabadság várja azokat, akik itt szeretnék offshore cégüket megalapítani. Belize rendkívül jó üzleti kapcsolatot ápol az USA-val, Kanadával és az EU-val.

Belize üzleti világa szokványosnak mondható. A cégek vállalatok száma egyre csak növekszik, az államban megszokott vállalati forma a korlátolt felelősségű részvénytársaság. A már említett diszkrécióhoz hozzátartozik, hogy a belize-i ügyintézés is teljesen titkos, a benyújtandó dokumentumokra nem kell feltüntetni sem az elnökségi tagok, sem a részvényesek adatait, így Ön teljes anonimitással vághat bele a cégalapításba.

Offshore cég alapításakor a leggyakoribb kérdések, hogy van-e minimum jegyzett tőke; milyen az adózási rendszer; mennyire rugalmas az adminisztráció; és persze nem utolsó sorban milyen kötelezettségekkel jár a cégalapítás.

Belize támogatja az offshore cégeket, s mi sem mutathatná ezt jobban, minthogy szinte teljesen szabad kezet ad az alapítónak. Nincs meghatározott jegyzett tőke, illetve meghatározott deviza. Különbséget is csak a standardként megállapított $50.000 feletti tőkével rendelkező vállalatok esetében tesznek, számukra magasabb éves díjat határoznak meg. Előny még, hogy látra szóló részvények is alkalmazhatók, s ezek névértékéről szintén nem rendelkezik a kormány.

Belize területén bárki alapíthat offshore céget – magánszemély, vállalkozás vagy vagyonkezelő. Az a fontos, hogy az offshore cég rendelkezzen egy igazgatóval, ez lehet maga a tulajdonos is. Megengedett szintén a névlegesítés, névleges tulajdonos/igazgató feltüntetése. A cég irányítása teljesen szabadon zajlik, annyi kötelezettség van csak, hogy az offshore cég rendelkezzen egy bejegyzett ügynökkel és egy bejegyzett irodával.

Nagyon fontos, hogy a Belize-i kormány pár tiltó intézkedést is megfogalmazott az offshore cégekkel szemben, úgy, mint:

  • Belize területén nem folytathat üzleti tevékenységet a helyi lakosokkal (pl.: adás-vétel)
  • A bejegyzett iroda csak bérelhető, Belize területén nem rendelkezhet a cég saját ingatlannal
  • Belize jogrendszere tiltja a biztosítási vagy viszontbiztosítási tevékenységet, illetve banki tevékenységet az állam területén
  • Szintén tiltás alá tartozik a regisztrált ügynöki tevékenység/ iroda biztosítása számára

Belize, az igazi adóparadicsom. A terület több országgal – Anglia, Dánia, Svédország, CARICOM – aláírt kettős adóztatásról szóló egyezményt, illetve az állam területén az offshore cégek mentesülnek mind a jövedelem, mind a tőkenyereség, mind pedig bármely üzleti tevékenységre kiróható adó alól. Ezek az előnyök rengeteg offshore cégalapítót csábítottak már Belize-be, akik főként értékpapír kereskedelemmel, Belize-en kívüli ingatlan üzlettel, online szerencsejátékkal, vagyonkezeléssel és online vállalkozással foglalkoznak.

A modern technológiának és Belize modern, rugalmas rendszerének köszönhetően elég egy óra, és máris bejegyzett offshore cég tulajdonos lehet. A regisztrációs, azaz alapítási díj tartalmazza már az első évi működtetési díjat is, így 1.200 $. Ezt követően évente egy összegben az éves állami díjat kell befizetni, ami a standard jegyzettőke esetén 800 $/év. Esetleges plusz költség lehet még a névleges szolgáltatások éves díja, ami szintén cégenként 600$.

De Belize nem csak az offshore cégeket támogatja. Az állam területén elég egy évet eltölteni, és máris kérvényezhetünk letelepedési engedélyt, illetve 5 év után állampolgárságot.

Свяжитесь с нами

Звоните мне с уверенностью!