ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

TAGS

Метки
защита данных налоговое резидентство оптимизация налогообложения Оффшорные зоны США Апостиль банк банковский счёт Barclays Британские Виргинские острова Дубай Откройте банковский счет в Дубае Дубайская компания Создание компании в Дубае Недвижимость Дубая Поселение в Дубае Дубайский оффшор Дубайская виза Дубай Компания из Объединенных Арабских Эмиратов Переселение в Объединенные Арабские Эмираты Объединенные Арабские Эмираты Форекс фрилансер фрилансер Дубай банковский счет компании freezone налогообложение криптовалюты иностранные инвестиции иностранная собственность поселиться в дубае постоянный вид на жительство Моссак Фонсека оффшорный банк офшорный скандал оффшорная компания создание оффшорной компании оффшорный счёт Панама Панамские документы Панамские документы Парагвай репутация Сейшельские острова Компания из ОАЭ Создание компании в ОАЭ Компания из США

Nehéz erre egzakt választ adnom, hiszen mindenkinek mások a preferenciái. Amikor egy klasszikus offshore cégben gondolkodunk, mondhatnánk tulajdonképpen, hogy szinte mindegy is a helyszín választása. Magyarország és az offshore helyszínek között többnyire nincsen kettős adóztatást elkerülő egyezmény. Azonban ha lenne is, akkor több mint valószínű, hogy külön kezelné az országban nem rezidens cégeket, így ezekre nem is vonatkoznának ezek a kedvezmények.

Véleményem szerint a választás során az egyik legfontosabb tényező, hogy az ügyfél biztonságban érezze magát. Az utóbbi évek során etéren csak a Brit Virgin-szigetekkel volt. Ezen a helyszínen kimondottan nagy a cégeknél a fluktuáció, így az adatbiztonság sem kielégítő. Problémát jelent az is, hogy így nem tud egy megszokott és jól működő munkafolyamat kialakulni, hiszen mire beállna már jön is egy új ember. Ez sajnos a Brit Virgin-szigeteken szinte az összes bejegyző céggel kapcsolatosan elmondható. Az elmúlt időszakban jó néhány ügyfél érkezett hozzánk különböző cégek által kezelt BVI céggel és mindamellett, hogy az ügyfél elégedetlen volt, sok problémát kellett megoldanunk a fent leírt körülményekből fakadóan.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy Seychelle-szigetek, Belize, Marshall-szigetek, Panama a legmegbízhatóbb országok. Továbbá az Egyesült Arab Emirátusok is a megbízható, megfelelő helyszínt biztosít az offshore cégek bejegyzéséhez. Azonban fontos tudni, hogy az Egyesült Arab Emirátusok nem tagja a Hágai egyezménynek, így apostille hitelesítést sem kiadni, sem elfogadni nem tudni. Az általuk használt hitelesítési forma igen drága eljárás. Annak ellenére, hogy ezen cégeknek sok helyen nyitnak bankszámlát, a legegyszerűbb kiutazni Dubai-ba és ott megnyitni. Az arab céggel kapcsolatosan további kellemetlenséget jelenthet, hogy a cég dokumentumain egyértelműen rajta van (már a pecséten is), hogy offshore. A magas hitelesítési költség mellett érdemes megjegyezni, hogy az itt bejegyzett cégek alapítási és fenntartási díjai is jóval magasabbak, mint más helyszínen.

Összegzésként kijelenthetem, hogy ár/érték arányban mi a felsorolt megbízható országok közül Seychelle-szigeteket tartjuk a legkedvezőbbnek.