ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

TAGS

Метки
защита данных налоговое резидентство оптимизация налогообложения Оффшорные зоны США Апостиль банк банковский счёт Barclays Британские Виргинские острова Дубай Откройте банковский счет в Дубае Дубайская компания Создание компании в Дубае Недвижимость Дубая Поселение в Дубае Дубайский оффшор Дубайская виза Дубай Компания из Объединенных Арабских Эмиратов Переселение в Объединенные Арабские Эмираты Объединенные Арабские Эмираты Форекс фрилансер фрилансер Дубай банковский счет компании freezone налогообложение криптовалюты иностранные инвестиции иностранная собственность поселиться в дубае постоянный вид на жительство Моссак Фонсека оффшорный банк офшорный скандал оффшорная компания создание оффшорной компании оффшорный счёт Панама Панамские документы Панамские документы Парагвай репутация Сейшельские острова Компания из ОАЭ Создание компании в ОАЭ Компания из США

Nem tudom van-e még egy hely a világon, Magyarországon kívül, ahol olyan részletességgel meg kell adni a tevékenységi köröket. Mi még nem találkoztunk.Európában nyilvántartják a cégek tevékenységi köreit, de ezeket inkább csak néhány kategóriába sorolják be.

Az offshore cégekre más szabályok vonatkoznak. Bármilyen tevékenységet végezhetnek, ami nem engedélyhez kötött. Engedélyhez kötött tevékenységek általában minden pénzügyi tevékenység, amennyiben harmadik fél pénzét vagyonát kezeljük, az egészségügyi, a banki és a biztosítási tevékenység, abszolút tiltott a felnőtt ipar minden formában. Azonban a tevékenységi körök ellenőrzésére nincs kialakult szervezet, nincsen kimondott ellenőrző hatóság. Ha az alapítás során a választott cégnévből olyan tevékenységre következtet a bejegyző szervezet, ami tiltott vagy engedélyhez kötött, arra a bejegyzés előtt minden esetben rákérdeznek.

Azonban az ellenőrzés hiányosságával nem érdemes visszaélni, mivel a teljes hiány nem teljesen igaz. Az elmúlt évtized során érdekes változáson ment át az üzletvilág. A változást a bankok jelenléte testesíti meg. Míg régebben a pénzügyi intézetek feladata volt, hogy a pénzre vigyázzanak és kezeljék, addig mára teljes ellenőrző szerepet töltenek be. Már a kapcsolat kezdeti szakaszán, a számlanyitás alkalmával röntgenszerű átvizsgálás alá veti a cég tevékenységét, tulajdonosi szerkezetét, partnereit és akár a tranzakcióit is. Néhány évvel ezelőtt az ilyen jellegű ellenőrzések csak egyes bankok tevékenységét jellemezték, azonban ma már bankvilág minden egyes intézményére kiterjed (magánszemélyként ezzel ritkábban szembesülünk, azonban ettől még figyelő tekintetek követik a tranzakcióinkat).

A fentieket jól példázza, hogy nemrégiben volt egy személyes esetem, amikor egy magánszemélyként indított 5000 EUR-s utalásomat egy brit bankba a bank megtagadta. Egy hét után visszakaptam a pénzt a számlámra a bank belső politikájára hivatkozva, természetesen az utalási költséggel csökkentve.

A fentiek összefoglalásaként tehát kijelenthető, hogy amennyiben a cég mégis olyan tevékenységet szeretne végezni, ami nem szabályos, azt ha egy külső hatóság nem is, de a bank egészen biztosan meg fogja akadályozni.

Remélem sikerült kielégítő választ nyújtanom a kérdésre, valamint plusz információkkal szolgálnom. Amennyiben további kérdések vagy gondolatok merülnek fel, lépen kapcsolatba velünk!