ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

TAGS

Метки
защита данных налоговое резидентство оптимизация налогообложения Оффшорные зоны США Апостиль банк банковский счёт Barclays Британские Виргинские острова Дубай Откройте банковский счет в Дубае Дубайская компания Создание компании в Дубае Недвижимость Дубая Поселение в Дубае Дубайский оффшор Дубайская виза Дубай Компания из Объединенных Арабских Эмиратов Переселение в Объединенные Арабские Эмираты Объединенные Арабские Эмираты Форекс фрилансер фрилансер Дубай банковский счет компании freezone налогообложение криптовалюты иностранные инвестиции иностранная собственность поселиться в дубае постоянный вид на жительство Моссак Фонсека оффшорный банк офшорный скандал оффшорная компания создание оффшорной компании оффшорный счёт Панама Панамские документы Панамские документы Парагвай репутация Сейшельские острова Компания из ОАЭ Создание компании в ОАЭ Компания из США

Tapasztalataim szerint a neten megtalálható különböző oldalakon és cégeknél is van némi elhomályosultság e kérdésben. Első és legfontosabb annak tisztázása, hogy az USA-ban nem is létezik hagyományos értelemben vett offshore cég.

Az offshore-ként ismert amerikai LLC-k, az adott államban adómentesek tudnak lenni, de csakis abban az esetben, ha ott nem végeznek tevékenységet. Azonban azzal is érdemes tisztában lennünk, hogy az LLC nem fizet adót, hanem nyeresége úgymond „átfolyik” a tagokra, melyet a tagoknak minden esetben személyes jövedelemként szükséges bevallani. Viszont tapasztalatom szerint ez az, amit egy offshore cég működtetésében gondolkodó vállalkozó már nem szívesen tesz meg. Amennyiben a vállalkozó magyar adórezidens és Amerikában (pl. Delaware-ben) van egy bejegyzett LLC-je, abban az esetben a vállalkozónak Magyarországon kell a bevételei után megfizetnie az adókat. Itt kívánom megjegyezni, hogy az amerikai és magyar adóhivatal között ezen a téren igencsak rugalmas és gyors együttműködés áll fenn.
Fontos megjegyezni még, hogy az amerikai cégeknek jelentési kötelezettségük áll fenn bankszámláikkal kapcsolatban is az amerikai adóhivatal (IRS) irányába. Ez az jelenti, hogy amennyiben egy cég bankszámlaegyenlege meghaladja a 10.000 USD-t, minden esetben kötelezett jelenteni, hogy hol és milyen bankszámlával rendelkezik. A kötelezettség abban az esetben is fennáll, ha egy cégnek több bankszámlája van és az azokon rendelkezésre álló összvagyon meghaladja a 10.000 USD-t. Tehát a korlát nemcsak egy számla esetében érvényes, hanem összevontan is. Pl.: ha egy cég 5 db bankszámlával rendelkezik, azokon egyenként 2.000 USD-vel, akkor a jelentési kötelezettség már fennáll. A kötelezettség elmulasztása bírsággal jár, melynek felső határa 500.000 USD.
További hátrány lehet, hogy Amerikában csak személyesen lehetséges bankszámla nyitása, illetve a távolról történő ügyintézés költsége nagyon magas.
Összegezve tehát, az amerikai LLC nem rossz választás, csak semmiképpen sem keverendő össze az offshore cégekkel. Vannak tevékenységeket, amikhez ez a vállalkozási forma a legjobb megoldás (leginkább ha valaki az USA-ban kíván befektetni vagy az ottani piacon szeretne tevékenységet folytatni). Egy másik nagy előnye, hogy a tag(ok) üzleti vízumot kaphatnak és amennyiben a cég működését sikerre tudja vinni, eredményesen üzletel, 1 év után zöld kártyát is igényelhet.
Bízom benne, hogy sikerült szemléltetnem a főbb különbségeket.
Cégünk partnerei között megtalálható egy olyan ügyvédi iroda is, amely kifejezetten bevándorlási ügyekkel foglalkozik.
Amennyiben további kérdése lenne, lépjen kapcsolatba velünk!