РАСПОЛОЖЕНИЕ

Offshore cég alapítása Hong-Kong-ban

orderoffshore-hongkonHong Kong Kína különleges igazgatási területeként vált ismerté, illetve ez a Föld egyik legsűrűbben lakott területe. Bár 1997-ig brit koronagyarmat volt, mégis külön jogrendszere, saját törvényei, szabályai és saját pénzneme van. Nem utolsó sorban pedig Ázsia legfontosabb kereskedelmi központja.


Hong Kong nem túl ismert az offshore államok között, s talán ez annak köszönhető, hogy nem is kifejezetten illik bele ebbe a szférába. A Hong Kong területén bejegyzett offshore cégekre ugyanis jövedelmük és nyereségük alapján is adót rónak ki. Hong Kong-ban bizonyos tevékenységek és a külföldi jövedelem élvez adómentességet, illetve előfordul, hogy bizonyos esetekben kedvezményesebben kevesebb adót kell fizetni egy – egy cégnek.

Hong Kong területén több kötelezettséggel kell számolni az offshore cég tulajdonosának. Például, minimum 2 igazgató és 2 részvényes kell a cégalapításhoz, bár ezek a személyek lehetnek ugyanazok is, és nincs megszabva a nemzetiség sem. A titkosítás, a diszkréció sem ugyanazt jelenti Hong Kongban, mind az igazgatók, mind pedig a tulajdonosok adatai nyilvánosak, hiszen a cégjegyzék tartalmazza őket. További érdekes jellemzője a helyszínnek, hogy a kormány az állami hivatalainak más országok adóhivatalaival történő információ cseréjét nemcsak, hogy nem támogatja, hanem hatóságilag kifejezetten tiltja! A névleges szolgáltatások engedélyezettek ugyan, de az itt bejegyzett offshore cég köteles évente beszámolót, könyvelést benyújtani.

A Hong Kong területén bejegyzett offshore cégeket hasonló költségek terheli, mint más offshore állam területén alapított cégeket. Itt is van alapítási költség, illetve éves fenntartási díj. Az első, úgynevezett alapítási költség természetesen tartalmazza az első éves fenntartási díjat is, amely tartalmazza az alapítási díjakat, bejegyzést, bejegyzett irodát, helyi titkári szolgáltatást és St.Vincent-szigeteki bankszámla ügyintézési díját: 1600€. Ezt követően évente 900 €-t kell fizetni az államnak, illetve ha igénybe vettünk névleges szolgáltatás, úgy még annak a plusz költségét, ami 350-350 €, névleges igazgató/részvényes esetén. Az éves díj tartalmazza az évente benyújtandó adóbevallás kitöltését.

Свяжитесь с нами

Звоните мне с уверенностью!